Lua script has been running for more than 10 seconds

Door Gonadan op zaterdag 3 september 2016 16:14 - Reacties (1)
CategorieŽn: LUA, Weetjes, Views: 2.444

De fout kwam ik toevallig tegen bij het knutselen met LUA scripts. Omdat ik de oplossing waarschijnlijk nooit ga onthouden maak ik er even een post van.

Je ziet in de log een melding in de vorm van:

code:
1
1970-01-01 00:00:00.000 Error: EventSystem: Warning!, lua script <scriptnaam> has been running for more than 10 seconds


terwijl je vrij zeker weet dat het script snel klaar is.

Het schijnt voor te kunnen komen als je via je script een device probeert te voorzien van waarden. Ik deed dit via een LUA HTTP-request omdat ik die toch al gebruikte.

code:
1
http.request(<domoticzserver> .. '/json.htm?type=command&param=udevice&idx=' .. <idx> .. '&nvalue=' .. <waarde> .. '&svalue=' .. <tekst>);Dit schijnt traag te zijn, ook al is het vanaf command line gewoon snel. Niet vragen waarom, accepteren en doorgaan. Op de Domoticz forums wordt een alternatieve methode aangeraden.

code:
1
commandArray['OpenURL'] = <domoticzserver> .. '/json.htm?type=command&param=udevice&idx=' .. <idx> .. '&nvalue=' .. <waarde> .. '&svalue=' .. <tekst>;Dat vond ik een beetje gek dus deed het op de officiŽle manier.

code:
1
commandArray['UpdateDevice'] = <idx> .. '|' .. <waarde> .. '|' .. <tekst>;En dit verhielp bij mij de foutmelding ook al. Iets tegenstrijdig aan de verhalen op het Domoticz forum, maar het werkt.

De moraal van het verhaal is: probeer gewoon ťťn van de andere methoden, uiteindelijk zal het werken. ;)